Het moet losser!

Het moet losser!

Portrait #074 - original artwork A5 (te koop)

Ik zou zo graag wat losser schilderen, zoals deze, maar de activiteit van schilderen is vaak zo kalmerend en in-beslag-nemend dat ik niet kan stoppen. Dan ga ik door en dan maak ik zoiets:

Portrait #075 - original artwork A5 (te koop)

Het één is niet beter dan het andere, ik ben met beide even blij. Maar toch... losheid is iets wat echt maar weinigen onder de knie hebben (met bevredigend resultaat natuurlijk, los zijn an sich is een kwestie van zomaar wat doen.) 

En zelfs van de tweede vind ik de 'losse' onderdelen het fijnst: de mond, de vlekkerige wenkbrauw. Morgen ga ik schilderen vanuit de losse pols. Wat dus heel moeilijk is. Iedereen die succesvol uit de losse pols handelt, is uiterst beheerst, is wat ik maar wil zeggen. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen